Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Inkább a telefonszámlát fizetik ki, mint a fűtést

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A fővárosi panellakók 5-10 százaléka nem fizeti a közüzemi díjakat - mondta a budapesti díjhátralékosokért létrejött alapítvány elnöke. Győri Péter szerint egy panellakás rezsiköltsége harmadával több egy gázfűtésesénél. A főváros szerint a rászorulók évi 50 ezer forint rezsitámogatást is kaphatnak.

Minden hatodik háztartás későn fizeti be a közüzemi díjakat mondta az InfoRádióban Győri Péter, a budapesti díjhátralékosokért alakult Hálózat Alapítvány kuratóriumi elnöke. Legalább 6 havi hátraléka viszont csak a panellakásban élők 6 százalékának van.

A panelházakban nem lehet lakásonként kikapcsolni a vizet, a csatornát, vagy a távfűtést. Arra a felvetésre, hogy lehetnek, akik tudatosan nem fizetnek ezekért a szolgáltatásokért, Győri Péter azt mondta: a kevés pénzzel rendelkezők rangsort állítanak fel a fizetési kötelezettségeikről. Így többen lehetnek, akik előbb fizetik ki a mobiltelefon-számlájukat, mint a fűtési díjat.

A Főpolgármesteri Hivatal illetéseke az InfoRádinak elmondta, hogy egy panellakás éves távhőellátása körülbelül 140 ezer forintba kerül. Ezzel egyetértett Győri Péter, a Hálózat Alapítvány elnöke is.

A Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztályán az InfoRádiónak azt mondták, nincs pontos kimutatásuk arról, hogy hány díjhátralékos van Budapesten. A hivatal munkatársa hozzátette, a főváros évi 50 ezer forinttal is támogathatja a rászorulók rezsiköltségét.