eur:
394.07
usd:
364.96
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Inkább a telefonszámlát fizetik ki, mint a fűtést

A fővárosi panellakók 5-10 százaléka nem fizeti a közüzemi díjakat - mondta a budapesti díjhátralékosokért létrejött alapítvány elnöke. Győri Péter szerint egy panellakás rezsiköltsége harmadával több egy gázfűtésesénél. A főváros szerint a rászorulók évi 50 ezer forint rezsitámogatást is kaphatnak.

Minden hatodik háztartás későn fizeti be a közüzemi díjakat mondta az InfoRádióban Győri Péter, a budapesti díjhátralékosokért alakult Hálózat Alapítvány kuratóriumi elnöke. Legalább 6 havi hátraléka viszont csak a panellakásban élők 6 százalékának van.

A panelházakban nem lehet lakásonként kikapcsolni a vizet, a csatornát, vagy a távfűtést. Arra a felvetésre, hogy lehetnek, akik tudatosan nem fizetnek ezekért a szolgáltatásokért, Győri Péter azt mondta: a kevés pénzzel rendelkezők rangsort állítanak fel a fizetési kötelezettségeikről. Így többen lehetnek, akik előbb fizetik ki a mobiltelefon-számlájukat, mint a fűtési díjat.

A Főpolgármesteri Hivatal illetéseke az InfoRádinak elmondta, hogy egy panellakás éves távhőellátása körülbelül 140 ezer forintba kerül. Ezzel egyetértett Győri Péter, a Hálózat Alapítvány elnöke is.

A Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztályán az InfoRádiónak azt mondták, nincs pontos kimutatásuk arról, hogy hány díjhátralékos van Budapesten. A hivatal munkatársa hozzátette, a főváros évi 50 ezer forinttal is támogathatja a rászorulók rezsiköltségét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×