eur:
394.22
usd:
364.96
bux:
65556.24
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Jean, a BKV leszedte a plakátokat!

Nincs központi nyilvántartás a felsőoktatás állami finanszírozásáról; a BKV eltávolította a Demszky-plakátokat; az ÁSZ az állami cégvezetők végkielégítéseiről; adóreformot kér a Világgazdaság. Olvassa el vagy hallgassa meg lapszemlénket.

Népszabadság

Elvben csak az járhat államilag finanszírozott képzésre, aki korábban még nem szerzett támogatott formában diplomát. A gyakorlatban azonban lehetetlen ellenőrizni: van-e már oklevele a hallgatónak.

Ha a hallgató nem buktatja el saját magát, talán soha nem derült volna ki, hogy jogosulatlanul veszi igénybe másodszor is az állami támogatást. Azt ugyanis, hogy ki, hol és milyen finanszírozási formában szerzett diplomát, csak az adott egyetem, vagy főiskola regisztrálja, központi nyilvántartás nincs róla.

Magyar Nemzet
A Budapesti Riport Demszky Gábor arcképét ábrázoló plakátjait a BKV Rt. – üzleti érdekekre hivatkozva – a hét végén eltávolíttatta a metróból, a megállókból.

A főpolgármester nem tartja helyesnek a történteket, mert szerinte az alkotmányban rögzített szólás- és vélemény-nyilvánítás fontosabb, mint bármilyen gazdasági érdek.

Napi Gazdaság
Az Állami Számvevőszék jelentéseinek folyományaként nem egyszer kell távozniuk a posztjukról gazdasági vezetőknek, intézményi igazgatóknak.

Az ilyenkor járó végkielégítések gyakran több tízmilliós mértékéről Kovács Árpádnak az Állami Számvevőszék elnökének az a véleménye, hogy az összegek nem csak mohóságot tükröznek, hanem azt a biztosítékot is, amit a magánszektorból érkező vezető az állami vállalatoknál gyakori személycserék miatt vár el.

Világgazdaság
Több mint száz törvény előkészítése folyik azzal, hogy egy esetleges szocialista választási győzelem után szinte azonnal neki lehessen kezdeni a jogszabályok megalkotásához.

A szakemberek úgy vélik: indokolt lenne adóreformot is végrehajtani, de ennek nincs jele az elképzelésekben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×