Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Indulhat a fúrópajzs Budapest alá

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Aláírta a 4-es metró első szakaszának alagútfúrási szerződését a Bamco Konzorciummal a BKV Rt. Ezt a DBR Metró projektigazgatója közölte.

Gulyás László az InfoRádióban elmondta: a megállapodást azután kötötték meg, hogy a közbeszerzési döntőbizottság elutasította az egyik vesztes cég, a japán Taisei Corporation által benyújtott panaszt.

Hangsúlyozta: a másik panaszos ügyében még nem döntöttek, de egy esetleges elmarasztaló határozat sem befolyásolja a most aláírt szerződés hatályát.

Legfeljebb bírságot szabhatnak ki az ügyben - mondta Gulyás László.

Hozzátette: a Keleti és a Kelenföldi pályaudvar közötti első szakasz alagútfúrási időpontjának kezdete csak a kivitelezési tervek és a konkrét ütemterv elkészülte után válik ismertté.

Az igazgató hangsúlyozta: 18 héten belül Budapestre érkeznek a fúráshoz szükséges berendezés első elemei; az első szakasz két alagútja a szerződés szerint 143 hét alatt készül el.

A metróalagút-tender december 12-ei eredményhirdetésekor a francia-német-osztrák-magyar cégek alkotta Bamco Konzorcium 207,4 millió eurós ajánlatát hirdette nyertesnek a BKV Rt.

A pályázat eredményét megtámadta a tenderből kizárt japán Taisei Corporation, amely 20 millió euróval olcsóbb ajánlatot tett.

A tervek szerint 2009 december végétől az első, egy évvel később pedig a második szakaszon is utasokat szállít a 4-es metró.