Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Törvényszegéssel vádolja a kormányfőt a Magyar Nemzet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nomentana-dosszié: közjogi tanulságok; Gödörből gödörbe - címek a mai lapokból.
Népszabadság

A lap arról ír, hogy az idén összesen több mint ötezer úthibát szüntettek meg a gödörtől gödörig vándorló javítóbrigádok. Mintegy ezer kátyút az elmúlt napokban javítottak ki.

A hivatalosan veszélyesnek minősített állami közutak hossza a háromezer kilométert is meghaladja. Az ilyen útszakaszok arányának növekedését a kormány évek óta döntő részben az Európai Unió kasszájából várt pénzből szeretné megállítani.

Erre a célra hazánk először 2006 után kaphat pénzt a közösségi forrásokból. Az Országos Közúti Adatbank nyilvántartása szerint a közutakon 235 ezer kátyú zavarja a közlekedőket, de egyelőre ezek felszámolására nincs pénz.

Magyar Nemzet

Az újság befejezte cikksorozatát, amely Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egykori „fantomcégével”, a Nomentana Kft.–vel foglalkozott.

A lap azt írja, hogy a kizárólag nyilvános iratokból feltárt történet megdöbbentő, ugyanakkor az összefüggések átlátása, megértése még képzett jogászoknak is komoly feladat. A lap szerint az ügy körmönfontságára jellemző, hogy még a cégbíróság sem észlelte az eseményeket.

A történtek titokban maradásához az elkövetés módszereit tekintve nagyfokú magabiztosság kellett azért, hogy a cégbírók ne fedezzék fel a törvénytelenséget. A cikk szerint elképzelhető, hogy az ügynek büntetőjogi következményei nem lesznek mert a cselekmények elévültek.

De mit is jelent az elévülés? – teszi fel a kérdést a Magyar Nemzet. Azt, hogy a bűnt elkövették, de a bűnöst a jog eszközével már nem lehet megbüntetni.

A lap azt írja: bíznak abban, hogy az olvasók előtt bebizonyosodott, hogy Magyarország élén ma egy olyan miniszterelnök áll, aki mára milliárdos üzletemberré vált, és akinek mentalitásától, módszereitől nem állt távol a folyamatos törvényszegés, a hatóságok félrevezetése, üzleti partnereinek megtévesztése.