eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk

Törvényszegéssel vádolja a kormányfőt a Magyar Nemzet

Nomentana-dosszié: közjogi tanulságok; Gödörből gödörbe - címek a mai lapokból.

Népszabadság

A lap arról ír, hogy az idén összesen több mint ötezer úthibát szüntettek meg a gödörtől gödörig vándorló javítóbrigádok. Mintegy ezer kátyút az elmúlt napokban javítottak ki.

A hivatalosan veszélyesnek minősített állami közutak hossza a háromezer kilométert is meghaladja. Az ilyen útszakaszok arányának növekedését a kormány évek óta döntő részben az Európai Unió kasszájából várt pénzből szeretné megállítani.

Erre a célra hazánk először 2006 után kaphat pénzt a közösségi forrásokból. Az Országos Közúti Adatbank nyilvántartása szerint a közutakon 235 ezer kátyú zavarja a közlekedőket, de egyelőre ezek felszámolására nincs pénz.

Magyar Nemzet

Az újság befejezte cikksorozatát, amely Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egykori „fantomcégével”, a Nomentana Kft.–vel foglalkozott.

A lap azt írja, hogy a kizárólag nyilvános iratokból feltárt történet megdöbbentő, ugyanakkor az összefüggések átlátása, megértése még képzett jogászoknak is komoly feladat. A lap szerint az ügy körmönfontságára jellemző, hogy még a cégbíróság sem észlelte az eseményeket.

A történtek titokban maradásához az elkövetés módszereit tekintve nagyfokú magabiztosság kellett azért, hogy a cégbírók ne fedezzék fel a törvénytelenséget. A cikk szerint elképzelhető, hogy az ügynek büntetőjogi következményei nem lesznek mert a cselekmények elévültek.

De mit is jelent az elévülés? – teszi fel a kérdést a Magyar Nemzet. Azt, hogy a bűnt elkövették, de a bűnöst a jog eszközével már nem lehet megbüntetni.

A lap azt írja: bíznak abban, hogy az olvasók előtt bebizonyosodott, hogy Magyarország élén ma egy olyan miniszterelnök áll, aki mára milliárdos üzletemberré vált, és akinek mentalitásától, módszereitől nem állt távol a folyamatos törvényszegés, a hatóságok félrevezetése, üzleti partnereinek megtévesztése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×