eur:
392.79
usd:
366.69
bux:
66389.01
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyurcsány elutasítja a radikalizmust

A miniszterelnök szerint Magyarországon egymás tiszteletére, bölcs és bátor kompromisszumokra van szükség, nem pedig radikalizmusra.

Gyurcsány Ferenc az MSZP zalai választási kampánynyitóján úgy fogalmazott, hogy nem lehet nyugodtan élni egy olyan országban, amely folyamatosan személyeskedő csatározásoktól szenved.

A kormányfő, aki egyben az MSZP országos választási bizottságának a vezetője, a Fidesz 10 százalékpontos járulékcsökkentési javaslatáról azt mondta: egy ilyen mérséklés vállalhatatlan kihívást jelentene a szociális, a társadalombiztosítási és a nyugdíjrendszer számára.

Hozzátette: a szocialistáknak 2010-ig átfogó adó- és járulékprogramja van, évente ütemezett csökkentésekkel.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×