eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Stumpf: a választás az első fordulóban eldől

A Századvég Alapítvány elnöke szerint április 9-én eldőlhet a választás. Stumpf István az InfoRádióban azt mondta: a rendszerváltás óta eltelt időszak legfontosabb választása lesz a mostani.

Bár 2002 óta folyamatosan kampány van, a politológus szerint a következő időszak még intenzívebb lesz.

Szerinte mindét nagy pártnak határozott forgatókönyve van arról, hogyan töltse ki az időt a választásokig.

A volt kancelláriaminiszter azt mondta: bár a Fidesz hamarabb kezdte a kampányt idén, és pontosabb menetrendje is van, az eredmény attól függ, hogy mostantól ki tudja üzeneteit jobban eljuttatni a választókhoz.

A pártok két csoportra koncentrálnak: saját szavazóbázisukra, és a még bizonytalan szavazókra.

Stumpf István arra számít: idén alacsonyabb lesz a választási részvétel, mint 2002-ben. A kampány viszont a jelenleginél már nem lesz durvább.

Úgy látja, új arcok is megjelennek a választási küzdelemben, és nem csak a két nagy párt vezető politikusa lesz reflektorfényben. A kampány a végső periódusban fog különösen kiéleződni, amikor különösen nagy jelentősége lesz Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc vitájának.

Stumpf István szerint ez lesz a legfontosabb választás a rendszerváltás óta. A következő kormány előtt ugyanis igen nagy feladatok állnak: a versenyképesség és a kohézió összeegyeztetése.

A politológus azt mondta: nincs jelentősége annak, hogy húsvét a két forduló közé esik. A választás ugyanis az első fordulóban eldől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×