eur:
393.42
usd:
367.65
bux:
66328.13
2024. április 24. szerda György

Orbán: szükséges, Gyurcsány: vicces

Vicc, avagy kampányblöff - értékelte a kormányfő a Fidesz elnökének járulékcsökkentésről szóló javaslatát.

Orbán Viktor kedden az InfoRádióban azt mondta, hogy a Fidesz már július 1-jén egyharmadával csökkentené a tb-járulékot.

A munkáltatók által fizetendő 29 százalékos hozzájárulást 19-re csökkenti a Fidesz, ha kormányra kerül - közölte a pártelnök, hozzátéve: az intézkedés hatására 10 ezer új munkahely jöhet létre.

Gyurcsány Ferenc ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a tb-befizetés 30 százalékos csökkentésének ellentételezéséhez, 100 ezer forintos jövedelemmel számolva, 961 ezer új munkahely kellene, miközben 400 ezer munkanélküli van Magyarországon.

A kormányfő úgy számolt, hogy 650 milliárd forint hiányozna a költségvetésből, ha Orbán Viktor tervei szerint a munkáltatók által fizetendő 29 százalékos tb-járulék 19 százalékra csökkenne.

Gyurcsány Ferenc a Magyar Államkincstárban tartott megbeszélés után azt mondta: 2 millió gyermek után 1,2 millió szülő kap családi pótlékot; közülük csak 1.700-an jelezték, hogy jobban jártak a régi családtámogatási rendszerrel.

Ezt a 3 százalékot a magas jövedelmű, sokgyermekes családok jelentik - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×