Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány és az Altus-birodalom

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gyurcsány Ferenc behívatta az MSZP Békés megyei elnökét; Altus-birodalom nemlétező cégből; a vidékieket jobban érdekli az infláció. Olvassa el vagy hallgassa meg lapszemlénket.

A Népszabadság arról ír, hogy nemrég menesztett államtitkárát, a Békés megyei MSZP – elnököt invitálta tisztázó beszélgetésre Gyurcsány Ferenc. Arról, hogy miről faggatta a kormányfő január 16 –án, semmi nem szivárgott ki. A jelek szerint a kormányfő azért aggódott, hogy a helyi szocialista viszály túllép a megye keretien. Az egymásnak feszülő szekértáborok – Veress köre kontra Tót Károly, illetve Karsai József országgyűlési képviselő csapata – kényes dokumentumok emlegetésével próbálják ugyanis sarokba szorítani egymást.

A Magyar Nemzet információ szerint Gyurcsány Ferenc nem létező cégből épített valóságos birodalmat. A lap azt írja, hogy az Altus birodalom egy olyan cég közreműködésével épült fel, amely valójában nem létezett. A Nomentana Pénzügyi tanácsadó Kft volt a nem létező tulajdonosa annak az Aldo Kft–nek, amely főszerepet játszott az állami vagyon Gyurcsány – féle privatizációjában.

A Napi Gazdaság arról közöl cikket, hogy a vidékiek jobban aggódnak az infláció miatt. A felmérések szerint leginkább a vidéken élő kisjövedelműek fogyasztói kosarában meghatározó súlyú termékek és szolgálatosok ára emelkedik, vagyis ők vannak leginkább kitéve az inflációs nyomásnak.

Tízezrek ingáznak Szlovákiából - írja a Világgazdaság.
A hazai vállalatok főleg a határ menti ipari parkokban – körülbelül harmincezer szlovák ingázót foglalkoztatnak. Nemcsak az üres álláshelyek csábítóak számukra, hanem a 30-55 ezer forinttal magasabb bérek is.

A Népszabadság arról ír, hogy a Nobel – díjas Oláh György professzor szerint a világ kőolaj, földgáz és szénkészletei nem egyik napról a másikra fogynak majd ki, ám a várható folyamatot jól érzékelteti az energia hordozók világpiaci árának tavalyi drasztikus emelkedése. A problémára nincs azonnali megoldás: a szénhidrogének kutatásáért 1994–ben Nobel–díjat kapott kémikus szerint minden energiatermelési lehetőséget ki kell használni.

A Magyar Nemzet információ szerint összesen 291 millió forintnyi jutalmat, a korábban közölt összegnél lényegesen többet fizetett ki az ÁPV Rt a Budapest Airport Rt privatizációjáért. Az összeg többszöröse annak, amiről Vági Márton, az ÁPV RT vezérigazgatója a privatizációs szerződés aláírása után decemberben tájékoztatást adott, ekkor ugyanis még csak 25 személy öt – ötmillió forintos jutalmáról, azaz 125 millió forintról beszélt. A vagyonügynökségi tájékoztató nem részletezi a prémiumok szétosztását, a lap azonban úgy tudja, hogy a Budapest Airport volt vezérigazgatója rekord összegű jutalomban részesült.

Megtelt a fapados piac – írja a Világgazdaság.
Mához egy hónapra felszáll Sármellékről az ír repülőtársaság első járata és ezzel kitehetik a megtelt táblát a hazai diszkont légi piacon. A verseny azonban nemhogy csillapodna még kiélezettebb lesz, hiszen az írek rendkívül agresszív terjeszkedést terveznek.