eur:
394.39
usd:
370.22
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

"Gyurcsány működjön együtt!"

A Fidesz felszólítja a miniszterelnököt, hogy segítse az ellene indított vagyonnyilatkozati eljárás menetét, a kancelláriaminisztert pedig arra kéri, hogy minél előbb továbbítsa az ügyet a mentelmi bizottsághoz. Válaszában a kormányszóvivő azt mondta, hogy a kancelláriaminiszter addig nem tehet semmit, amíg hivatalosan nem kérelmezik a vagyonnyilatkozati eljárást.

Szíjjártó Péter, az ellenzéki párt képviselője azt mondta: a Fővárosi Főügyészség Fittelina-ügyben hozott határozatát alapul véve Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozata nem felel meg a valóságnak, mert abban nem tünteti fel a Szemlőhegy utcai házzal kapcsolatos ingatlan-lízingszerződést.

A politikus emlékeztetett: a képviselői mandátummal nem rendelkező kormánytagoknak nemcsak a birtokukban lévő, hanem a bérelt ingatlanokat is fel kell tüntetniük vagyonnyilatkozatukban.

A Fitellina Kft. "luxusberuházást" hajtott végre a Szemlőhegyi ingatlanon, majd megszüntette jogviszonyát a miniszterelnök feleségével, Dobrev Klárával. A beruházás eredménye azonban az ingatlanban maradt, ezért a természetbeni juttatás miatt személyi jövedelem adót kellett volna fizetnie a kft.-nek - mondta Szijjártó Péter.

A kormányszóvivő közölte: a kancelláriaminiszter addig nem tehet semmit, amíg hivatalosan nem kérelmezik a vagyonnyilatkozati eljárást.

"A miniszterelnök természetesen áll minden vizsgálat elébe - mondta Batiz András.

A miniszterelnökkel szemben a gondola.hu internetes oldal kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást.

Korábban a stop.hu internetes honlap a Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével szemben kezdeményezett ugyanilyen eljárást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×