Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Gyurcsány működjön együtt!\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz felszólítja a miniszterelnököt, hogy segítse az ellene indított vagyonnyilatkozati eljárás menetét, a kancelláriaminisztert pedig arra kéri, hogy minél előbb továbbítsa az ügyet a mentelmi bizottsághoz. Válaszában a kormányszóvivő azt mondta, hogy a kancelláriaminiszter addig nem tehet semmit, amíg hivatalosan nem kérelmezik a vagyonnyilatkozati eljárást.

Szíjjártó Péter, az ellenzéki párt képviselője azt mondta: a Fővárosi Főügyészség Fittelina-ügyben hozott határozatát alapul véve Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozata nem felel meg a valóságnak, mert abban nem tünteti fel a Szemlőhegy utcai házzal kapcsolatos ingatlan-lízingszerződést.

A politikus emlékeztetett: a képviselői mandátummal nem rendelkező kormánytagoknak nemcsak a birtokukban lévő, hanem a bérelt ingatlanokat is fel kell tüntetniük vagyonnyilatkozatukban.

A Fitellina Kft. "luxusberuházást" hajtott végre a Szemlőhegyi ingatlanon, majd megszüntette jogviszonyát a miniszterelnök feleségével, Dobrev Klárával. A beruházás eredménye azonban az ingatlanban maradt, ezért a természetbeni juttatás miatt személyi jövedelem adót kellett volna fizetnie a kft.-nek - mondta Szijjártó Péter.

A kormányszóvivő közölte: a kancelláriaminiszter addig nem tehet semmit, amíg hivatalosan nem kérelmezik a vagyonnyilatkozati eljárást.

"A miniszterelnök természetesen áll minden vizsgálat elébe - mondta Batiz András.

A miniszterelnökkel szemben a gondola.hu internetes oldal kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást.

Korábban a stop.hu internetes honlap a Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével szemben kezdeményezett ugyanilyen eljárást.