eur:
395.3
usd:
371.23
bux:
65144.22
2024. április 19. péntek Emma

Növelné a tudományos kutatások támogatását az MSZP

A tudomány helyzetéről és támogatásáról folytatott megbeszélést Hiller István, az MSZP elnöke Vizi E. Szilveszterrel, a Magyar Tudományos Akadémia elnökével. A pártelnök hangsúlyozta, hogy az MSZP elkötelezett a tudomány jelentősebb támogatása mellett. Vizi. E. Szilveszter szerint a tudósok az MSZP-től és a Fidesztől is támogatást várhatnak munkájukhoz.

A magyar tudomány helyzetéről szóló akadémiai beszámoló támogatására kérte Hiller Istvánt, az MSZP elnökét a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Vizi E. Szilveszter a megbeszélést követően az InfoRádiónak elmondta: egyetértettek Hiller Istvánnal abban, hogy Magyarország jövője és a gazdaság sikere attól függ, milyen mértékben tudjuk felhasználni a hazai szellemi tőkét.

Hiller István szocialista pártelnök arról biztosította Vizi E. Szilvesztert, hogy fontosnak tartja az alapkutatások támogatásának növelését. A Magyar Tudományos Akadémia elnöke szerint mindkét nagy párt elnöke érzékeny a tudományos területre és fontosnak tartják a terület támogatását.

„Ami még különösen fontos volt számomra, hogy az Akadémia szerepét nagyra értékelik, és nagyon fontosnak tartják, hiszen az Akadémia pártoktól és kormánytól teljesen független önkormányzat és ez az önkormányzat éppen a pozíciójánál fogva komoly segítséget tud nyújtani a mindenkori kormánynak” – fogalmazott Vizi E. Szilveszter.

A megbeszélés után az MSZP közleményt adott ki, melyben hangsúlyozza: fontosnak tartja a tudományos kutatás és fejlesztés minél jelentősebb támogatását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×