eur:
394.5
usd:
370.45
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Orbán: "Hajrá Magyar Vizsla!"

A Fidesz elnöke sok sikert kívánt a Magyar Vizsla című kiadványnak, amelyet szerinte sikertelenül próbálnak a pártjához kötni. Orbán Viktor erről a közszolgálati rádióban beszélt. Korábban a Fidesz az üggyel kapcsolatban azzal vádolta meg az MSZP-t, hogy "kézi vezérléssel" irányítja a Magyar Postát. Az MSZP-s Újhelyi István szánalmasnak nevezte az ellenzéki párt magatartását.

A Magyar Vizsla című kiadvány körüli vita január 8-án éleződött ki, amikor az MSZP a lapba szánt egyik elfaxolt oldal másolatát mutatta be, amelyen feladóként Rogán Antal fideszes kampányfőnök titkársága szerepelt.

Révész Máriusz aznap „nyilvánvaló hamisításnak” nevezte az Újhelyi István által bemutatott iratot. Egy nappal később a párt elismerte, hogy a dokumentumot valóban a Fidesz székházából faxolták el. Az ügyben a Pénzügyminisztérium vizsgálatot rendelt el a Magyar Postánál.

A Magyar Vizsla című lappal üzleti kapcsolatban álló G and G Nyomda Kft. közölte: a faxot nem a Fidesz valamely munkatársa, hanem a nyomda egyik alkalmazottja küldte el.

Kedden Nyitrai Zsolt fideszes képviselő azt a kérdést tette fel, hogy miként kerülhetett a Magyar Postától az MSZP-hez a sajtótájékoztatón bemutatott oldal. Újhelyi István válaszában szánalmasnak nevezte, hogy a Fidesz úgy viselkedik „mint egy duzzogó kisgyerek, akit füllentésen kaptak”.

Az ügyről a Fidesz elnöke azt mondta, hogy az Adózók Érdekvédelmi Szövetsége által kiadott Magyar Vizslát pártjához akarják „kötni”, de ez meglátása szerint nem jár sikerrel.

Orbán Viktor hozzátette: azt kell megvizsgálni, hogy mit állít a lap, és azok megfelelnek-e a valóságnak.

"Sok sikert kívánok a civil szervezetnek, amelyik kiadja (...), meg sok sikert kívánok az újságnak is. Hajrá Vizsla!" - mondta a Fidesz elnöke.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×