eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megosztoznak Csepelen

Várhatóan mégsem perli be a csepeli szigetcsúcsot megvásárló Fadesa Groupot a főpolgármester - értesült az InfoRádió.

Demszky Gábor szerdán találkozott a spanyol ingatlanfejlesztő cég vezetőivel, akik vállalták, hogy harminc napon belül visszaadják a négy megvásárolt telek közül az északabbra fekvő két kisebbet. Így a hídpillérek és a majdani park helye önkormányzati tulajdonban maradhat.

A 80 hektáros, rendkívül értékes területet tavaly év végén vette meg a Fadesa Group 11 milliárd forintért a csepeli önkormányzattól.

A fővárosi közgyűlés decemberben óriási vita után – amelyben a Fidesz az SZDSZ álláspontját, a MIÉP és az MDF pedig az MSZP-ét támogatta –, végeredményben jóváhagyta az ügyletet.

A főpolgármester viszont kijelentette, hogy bírósági úton megtámadja az adás-vételi szerződést, mert nem tartja érvényesnek azt.

Demszky Gábor érvei szerint ugyanis az ingatlan egy részére városliget nagyságú parkot tervezett a főváros, továbbá a területen lesz a Galvani-híd majdani pillére is.

A megegyezés szerint a spanyol cég azokat az ingatlanokat adja vissza, amelyeken ezek beruházások megvalósulnak majd; a két nagyobb déli ingatlanon pedig várhatóan több ezer lakást épít a befektető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×