Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pályázatot írnak ki a Citadellára

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Pályázat kiírását tervezi a gellérthegyi Citadella vagyonkezelésére a Kincstári Vagyoni Igazgatóság. A jelenlegi üzemeltető nem kívánja elhagyni a területet, mert szerinte 2019-ig érvényes vagyonkezelői szerződése van.

Zelles Sándor, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) vezetője az InfoRádióban azt mondta: a jelenlegi üzemeltetőnek, a Mottone Holdings Kft.-nek nem lehet érvényes szerződése, mert azt a cég azzal a Citadella Vagyonkezelő Kft.-vel kötötte meg, amely egy tavaly meghozott jogerős döntés alapján nem volt jogosult a terület kezelésére.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság 1999-ben adta bérbe a területet Veres István vállalkozó azóta megszűnt cégének, a Citadella 4U Kft-nek. Ezt a szerződést a KVI 2002-ben bontotta fel egyoldalúan.

A döntést az időközben Citadella Vagyonkezelő Kft-vé átalakult cég bírósági úton megtámadta, de a pert tavaly a Kincstári Vagyoni Igazgatóság nyerte meg.

Csakhogy közben a Citadella Vagyonkezelő Kft. átadta a vagyonkezelői jogot a Mottone Holdings Kft.-nek. Ez alapján állítja utóbbi cég, hogy 2019-ig érvényes vagyonkezelői szerződése van.

Korábban hosszabb ideig csak belépődíj ellenében lehetett bemenni a Citadella előtti sétányra. 2002-ben egy engedély nélkül épített teraszt bontattak le a Citadella 4U Kft-vel, amit a műemlék közelében, a Lődombon létesítettek.