eur:
393.94
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Pályázatot írnak ki a Citadellára

Pályázat kiírását tervezi a gellérthegyi Citadella vagyonkezelésére a Kincstári Vagyoni Igazgatóság. A jelenlegi üzemeltető nem kívánja elhagyni a területet, mert szerinte 2019-ig érvényes vagyonkezelői szerződése van.

Zelles Sándor, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) vezetője az InfoRádióban azt mondta: a jelenlegi üzemeltetőnek, a Mottone Holdings Kft.-nek nem lehet érvényes szerződése, mert azt a cég azzal a Citadella Vagyonkezelő Kft.-vel kötötte meg, amely egy tavaly meghozott jogerős döntés alapján nem volt jogosult a terület kezelésére.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság 1999-ben adta bérbe a területet Veres István vállalkozó azóta megszűnt cégének, a Citadella 4U Kft-nek. Ezt a szerződést a KVI 2002-ben bontotta fel egyoldalúan.

A döntést az időközben Citadella Vagyonkezelő Kft-vé átalakult cég bírósági úton megtámadta, de a pert tavaly a Kincstári Vagyoni Igazgatóság nyerte meg.

Csakhogy közben a Citadella Vagyonkezelő Kft. átadta a vagyonkezelői jogot a Mottone Holdings Kft.-nek. Ez alapján állítja utóbbi cég, hogy 2019-ig érvényes vagyonkezelői szerződése van.

Korábban hosszabb ideig csak belépődíj ellenében lehetett bemenni a Citadella előtti sétányra. 2002-ben egy engedély nélkül épített teraszt bontattak le a Citadella 4U Kft-vel, amit a műemlék közelében, a Lődombon létesítettek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×