Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fésülik vagy sem?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem a felsőoktatási törvény átvizsgálására, hanem a rektori konferencia új formájának kidolgozására jött létre a négy egyetem rektoraiból álló bizottság - jelentette ki a Budapesti Műszaki Egyetem rektora.

Molnár Károly azután beszélt erről az InfoRádióban, hogy Klinghammer István, a Magyar Rektori Konferencia elnöke azt mondta: a Szegedi, a Pécsi, az Andrássy és a Budapesti Műszaki Egyetem vezetőiből álló bizottság a március elsején hatályba lépő felsőoktatási törvény pontatlanságait gyűjti össze.

Molnár Károly közölte: az új rektori konferencia működési feltételeinek kialakítására kérték fel őket, a március 1-jén hatályba lépő jogszabály ugyanis az eddig működő egyetemi és főiskolai rektori konferenciák helyett egy egységes rektori testület létrehozását írja elő.

„Úgy érezzük, hogy a felsőoktatási törvényt a rektori konferencia többsége támogatta, tehát nem kell a most elfogadott törvényt átfésülni, hiszen ezt folyamatában megtettük" – tette hozzá a Budapesti Műszaki Egyetem rektora.

A rektori konferencia elnöke az InfoRádiónak elmondta: valóban arra kérte fel az egyetemi vezetőket, hogy dolgozzák ki az új rektori konferencia működési elveit; de úgy véli, hogy a résztvevők közben kijegyzetelik az új törvény pontatlanságait is.

Ha találnak ilyeneket, a január 24-ei rektori konferencia után átadják az oktatási minisztériumnak – tette hozzá Klinghammer István.