eur:
394.5
usd:
369.71
bux:
65195.4
2024. április 19. péntek Emma

Fésülik vagy sem?

Nem a felsőoktatási törvény átvizsgálására, hanem a rektori konferencia új formájának kidolgozására jött létre a négy egyetem rektoraiból álló bizottság - jelentette ki a Budapesti Műszaki Egyetem rektora.

Molnár Károly azután beszélt erről az InfoRádióban, hogy Klinghammer István, a Magyar Rektori Konferencia elnöke azt mondta: a Szegedi, a Pécsi, az Andrássy és a Budapesti Műszaki Egyetem vezetőiből álló bizottság a március elsején hatályba lépő felsőoktatási törvény pontatlanságait gyűjti össze.

Molnár Károly közölte: az új rektori konferencia működési feltételeinek kialakítására kérték fel őket, a március 1-jén hatályba lépő jogszabály ugyanis az eddig működő egyetemi és főiskolai rektori konferenciák helyett egy egységes rektori testület létrehozását írja elő.

„Úgy érezzük, hogy a felsőoktatási törvényt a rektori konferencia többsége támogatta, tehát nem kell a most elfogadott törvényt átfésülni, hiszen ezt folyamatában megtettük" – tette hozzá a Budapesti Műszaki Egyetem rektora.

A rektori konferencia elnöke az InfoRádiónak elmondta: valóban arra kérte fel az egyetemi vezetőket, hogy dolgozzák ki az új rektori konferencia működési elveit; de úgy véli, hogy a résztvevők közben kijegyzetelik az új törvény pontatlanságait is.

Ha találnak ilyeneket, a január 24-ei rektori konferencia után átadják az oktatási minisztériumnak – tette hozzá Klinghammer István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×