eur:
394.07
usd:
364.96
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A baleset eredménye: új radarok Ferihegyen

Több órán át zárva volt a Ferihegyi repülőtér 1-es kifutópályája, miután a Berlinből érkező Malév-gép kicsúszott a betonról és beleragadt a sárba. A baleset után a gazdasági és közlekedési miniszter olyan radarok beszerzését rendelte el, amelyek mérni tudják a guruló repülők sebességét.

A Malév 671-es járata a menetrend szerint szállt le Ferihegyen. A légi irányítók arra utasították a Boeing 737-est, hogy sürgősen hagyja el a kifutópályát, a gép ezután szaladt a fűre, ahol futóművei belesüppedtek a talajba. Kivontatása több órát vett igénybe.

Németh Krisztina, a cég kommunikációs vezérigazgatója az InfoRádióban elmondta: a baleset viszonylag lassú sebességnél történt, az utasok és a személyzet tagjai közül senki nem sérült meg.

Becske Lóránd, a Polgári Légiközlekedési Hatóság igazgató-helyettese az InfoRádiónak azt mondta, hogy a pilóta valószínűleg az időjárási körülmények miatt nem tudta megfelelően lefékezni a repülőgépet.

Somogyi-Tóth Gábor, a Budapest Airport Rt. forgalmi vezérigazgató-helyettese az InfoRádióban ezzel szemben arról beszélt, hogy az első vizsgálatok szerint nem a csúszós pálya miatt történt a baleset.

Batiz András kormányszóvivő közölte: Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter új gurító radarok beszerzését rendelte el.

Ábrahám Gergely, a miniszter sajtófőnöke elmondta, hogy az új gurító radar valójában egy olyan szoftver, amelyet a már meglévő rendszer kell csatolni.

A gurító radart a reptér teljes radarrendszerének már zajló korszerűsítésének keretében állítják majd üzembe, költsége több 10 millió forint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×