eur:
394.33
usd:
364.89
bux:
65446.78
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Városban a kátyú, kátyúban a víz

A magyar főváros egyik látványossága, a Nemzeti Múzeum előtt éktelenkedő kátyú sok bosszúságot okoz a buszvezetőknek és a járókelőknek is - állítja az arra járó 9-es busz egyik vezetője. Miklós János az InfoRádiónak úgy fogalmazott: "borzasztó a fővárosban uralkodó helyzet". A csatornázási művek szerint nem mindig tudnak segíteni.

Pár napja a Budapest belvárosában található Nemzeti Múzeum előtti útszakasz szélén megjelent egy hosszú, mély kátyú. Az elolvadt hó és az esőzések következtében vízzel megtelt gödör miatt először az utasoknak kellett vízbe lépniük, ha fel akartak szállni a BKV 9-es buszára, majd előrébb helyezték a megállót.

Az InfoRádió megkérdezte a vonalon dolgozó egyik busz vezetőjét, aki szerint egy-egy hasonló kátyú hatalmas károkat okozhat az alacsony padlós buszokban, ezért azokat folyamatosan javítják. Miklós János úgy fogalmazott: „röhej, ami ebben a városban megy, borzasztó, hogy mi uralkodik itt”.

A buszvezető szerint a Múzeum körúti, pár napja megjelent kátyú miatt a busz nem tud rendesen megállni, ráadásul csak úgy tud kikanyarodni a megállóból, ha átmegy a belső sávba, ami az egyik legforgalmasabb belvárosi útszakaszon dugót okoz.

Miklós János olyan esetről is tud, hogy a lefröcskölt utasok és járókelők feljelentették a buszvezetőket.

A 9-es buszon dolgozó férfi szerint nagyon rossz a helyzet a Bosnyák téren, ahol a belső és a középső sávban is vannak kátyúk, ami nagyon megnehezíti a közlekedést. Mint fogalmazott, a sok kátyút megpróbálják toldozgatni, de nagyon sok olyan úthiba van, amivel nem foglalkoznak.

A Fővárosi Csatornázási Művek osztályvezetője az InfoRádióban elmondta: az elmúlt két napban 60 alkalommal hívták őket duguláshoz. Genser Róbert hozzátette: sok esetben a kiérkezésükkor derül ki, hogy a felgyűlt tócsa nem a csatorna eltömődése miatt keletkezett. Gyakori például, hogy egyszerűen a buszmegállókban kialakult úgynevezett nyomvájúkban – ilyen van a Nemzeti Múzeum előtti megállóban is – gyűlt össze a víz.

A szakember úgy fogalmazott, hogy ilyen esetekben „a mélyedésekben megáll a víz, néhány méterrel odébb pedig mosolyog a víznyelő kiszáradva”. Felvetette: „valaki kéne, aki belevezeti, vagy belesepri a vizet a csatornahálózatunkba.”

Az osztályvezető hangsúlyozta: a Fővárosi Csatornázási Művek ügyelete éjjel-nappal várja a lakossági bejelentéseket, de csak akkor tudnak segíteni, ha az ok valóban a csatorna dugulása.

Képgaléria

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×