eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Több gyümölcs, kevesebb sütemény Újbudán

Antal Emese táplálkozástudományi szakértő szerint pozitív lépés a reformétkeztetés bevezetése az újbudai önkormányzati iskolákban és óvodákban, ugyanakkor nem ért egyet azzal, hogy bármilyen élelmiszert kitiltsanak az oktatási intézményekből.

Bács Márton, Újbuda alpolgármestere hétfőn az InfoRádióban elmondta, hogy a januári iskolakezdéssel a konyhákban egészségmegőrző, reform étrend váltja fel az eddigi hagyományos menüt.

Ez elsősorban az alapanyagok gondosabb összeválogatását jelenti: a vörös húsok helyett a fehér húsokat, az állati eredetű fehérje helyett a növényi eredetűt, a finomliszt helyett a teljes kiőrlésűt, a sütemények helyett a gyümölcsöket részesítik előnyben.

Antal Emese táplálkozástudományi szakértő az InfoRádióban úgy vélte, hogy a lépés előremutató, különösen a gyümölcs- és a zöldségfogyasztás növelése, ugyanakkor semmilyen élelmiszert nem kell kitiltani.

A dietetikus felhívta a figyelmet arra, hogy a kedvező hatások csak 10-15 év távlatában jelentkeznek majd, különösen akkor, ha a gyerekek otthoni étrendjét is sikerülne átalakítani.

Az újbudai alpolgármester korábban elmondta: az új típusú étkeztetés mintegy 30 százalékkal kerül többe, a megnövekedett költségeket teljes egészében az önkormányzat állja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×