eur:
394.06
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Terjednek a nemi betegségek, a szűrőbusz áll

Egyre több szifiliszes és kankós beteg él Magyarországon; ma már nemcsak a prostituáltak, hanem a szélesebb társadalom körében is. Egy éve szűrőbuszt szereltek fel, amelyben elsősorban a prostituáltakat vizsgálták, a jármű azonban jelenleg egy parkolóban áll.

Szil András, a Schöpf-Mérei Kórház laborvezetője az InfoRádióban elmondta: míg korábban csak a prostituáltak körében nőtt a szifilisszel és kankóval fertőzöttek száma, addig ma már szélesebb körben is emelkedés tapasztalható.

A prostituáltak ezzel együtt továbbra is a betegségek „gyűjtőpontjai”, ezért az ő vizsgálatuk kiemelten fontos lenne, ugyanakkor jelenleg csak egy-két százalékuk megy el szűrővizsgálatra.

Ezért is szükség lenne a buszra - hangsúlyozta a szexuális úton terjedő betegségek szakértője.

John Anna, az Egészségügyi Minisztérium főosztály vezetője az InfoRádióban közölte: jelenleg azért nem üzemel a szűrőbusz, mert az azt korábban működtető józsefvárosi egészségügyi szolgálat visszalépett a pénzügyi megállapodás aláírása előtt.

Ezek után a minisztérium a mozgó szűrőállomás kezelését és működtetését az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) kezelésébe adta, a hozzá tartozó szakmai programot is a szervezet dolgozza ki – tette hozzá John Anna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×