Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Az ország és Európa érdekeit szem előtt tartva kellene politizálni\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A nemzet iránti felelősségről beszélt újévi köszöntőjében a köztársasági elnök. Sólyom László emlékeztetett: 2006 választási év és ő sok jelét látja annak, hogy az embereknek elegük van abból, hogy a politikában ellenségképpel dolgoznak. A pártok egyetértenek.

Újévi beszédében Sólyom László köztársasági elnök arra kérte a választópolgárokat, a pártokat és a civilszervezeteket egyaránt, hogy vegyék komolyan az előttük álló feladatok végrehajtását.

Sólyom László hangsúlyozta: a felelős ember megköveteli, hogy ne akarják teljesíthetetlen ígéretekkel vagy mások károkra megnyerni támogatásukat.

„Arra lennék büszke, ha Magyarországon nem lehetne lejárató kampánnyal választást nyerni” – fogalmazott az államfő, aki szerint az embereknek elegük van abból, hogy a politikában ellenségképpel dolgoznak. A rendszerváltás utáni politika súlyos bűne, hogy nem szüntette meg ezt a módszert – jelentette ki Sólyom László.

A köztársasági elnök felelős, a négy éves ciklusoknál átfogóbb, hosszú távú terveket kíván látni az ország helyzetének javítására és azt, hogy az adott pártban lesz elszántság végigvinni azt, amit ígért.

Sólyom László kiemelte: „az ország és Európa érdekeit szem előtt tartva kellene politizálni”, ennek érdekében időszerű, világos és elérhető célokat kell meghatározniuk a politikai vezetőknek.

A köztársasági elnök az állampolgári felelősségről szólva kiemelte: "A szegénységet megszüntetni, a tisztességes anyagi gyarapodást lehetővé tenni, a magyar kultúrát és tudományt fenntartani, a magyar nemzetet határoktól függetlenül megtartani csak úgy lehet, ha mindegyikünk lelkiismeretesen végzi a maga feladatát.”

Az államfő utalt arra, hogy jövőre lesz az 1956-os forradalom 50. és Bartók Béla születésének 125. évfordulója – mindkét ünnep a magyarság és az egyetemes emberiség kapcsolatáról szól – fogalmazott.

Sólyom László újévi köszöntőjében kitért a testi-lelki bajban szenvedőkre is, valamint az őket segítőkre. „Ez olyan erkölcsi erőt jelent, amelyre nem csak a bajban lehet számítani” – mondta a köztársasági elnök.