Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megjött a tél: elzárt falvak, tömeges balesetek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elsősorban a Dunántúlon okozott fennakadást a közlekedésben a havazás. Helyenként 20-30 centiméternyi hó esett, amelyből a szél nagyobb torlaszokat emelt. Emiatt falvak váltak megközelíthetetlenné és autók tucatjai akadtak el az utakon. A rossz látási viszonyok miatt tömeges balesetek voltak az M1-es autópályán.
Képgaléria

Győr közelében, a sztráda mindkét oldalán voltak balesetek, mintegy hetven jármű csúszott egymásba, köztük buszok és kamionok. A balesetben egy szerb kisfiú meghalt, tíz ember megsérült. Somogy megyében a Kapos Volán egyik busza csúszott az árokba.

Pálfi József, az Autópálya Rendőrség alosztályvezetője elmondta, hogy az M1-est a baleset helyszínén 30-40 centiméter vastag hótakaró borította, a látótávolság pedig mindössze 5 méter volt.

Anderlik Ágnes, az ÚTINFORM ügyeletese az InfoRádióban azt javasolta, hogy a Dunántúl középső és nyugati megyéiben lehetőleg senki ne induljon útnak.

A hóban elakadt járművek kimentésében a Magyar Honvédség terepjárói is részt vettek. Győr-Moson-Sopron, Fejér és Veszprém megyében több települést elzárt a külvilágtól a hó.

Kavalecz Imre, a MÁV Rt. szóvivője az InfoRádióban elmondta: helyenként 60 centiméternyi hó borítja a síneket, ennek ellenére a térségben valamennyi járat elindult, de késve értek célba. Ferihegyen több járatot töröltek.

Budapesten nem okozott jelentős fennakadást a havazás. A BKV járatai a szokásosnál lassabban közlekedtek.

Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt. szóvivője az InfoRádióban elmondta: a cég mintegy 100 munkagéppel folyamatosan tisztítja a fő- és tömegközlekedési útvonalakat.

Juhász Gábor, a Belügyminisztérium politikai államtitkára az InfoRádióban elmondta: péntek estétől a rendőrök több sztrádán is ellenőrizni fogják a téli gumikat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint átmenetileg javul az idő, vasárnaptól azonban ismét várható csapadék, valószínűleg eső.