Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jövőre a teljes 13. havi nyugdíjat kifizeti az állam

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kormányszóvivő szerint a 13. havi nyugdíjat a nyugdíjasok két részletben kapják majd meg. Batiz András elmondta: hatvanezer kérelmező december 24-ig már megkapta a három hónapra járó, összesen hatezer forintos távfűtési támogatást.

A kormányszóvivő szerint a 13. havi nyugdíjat a jogosultak tavasszal és ősszel kapják majd meg. Batiz András emlékeztetett arra, hogy január 1-jén 4,3 százalékkal emelkednek a nyugdíjak.

A Fidesz ugyan támogatja a jövő évi nyugdíjemeléseket, azonban a nagyobbik ellenzéki párt parlamenti frakciójának szociális kabinetvezetője, Harrach Péter az InfoRádiónak azt mondta: az elmúlt években jelentősen elszabadultak a gyógyszer-, és energiaárak.

A kormányszóvivő szerint januártól a 75 év feletti egyedülálló nyugdíjasok jogosultságot szerezhetnek az idős korúak járadékára. Ha jövedelmük nem éri el a nyugdíjminimum 130 százalékát, akkor azt eddig a szintig kiegészítik.

A kormányszóvivő azt is bejelentette, hogy hatvanezer kérelmező december 24-ig már megkapta a három hónapra járó, összesen hatezer forintos távfűtési támogatást.

Batiz András hozzátette: továbbra is be lehet nyújtani kérelmeket távfűtési támogatásra, de aki ezután jelentkezik, a juttatást már nem kapja meg visszamenőlegesen. Az összeget januártól havonta, a nyugdíjjal együtt utalják.