eur:
394.4
usd:
370.59
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Karácsonyi mise a bazilikában

A nemzet lelki megújulásának szükségességét emelte ki az éjfélkor tartott karácsonyi szentmisén Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Szent István-bazilikában.

A magyar katolikus egyház vezetője azt mondta: nagy szükség van a hit megerősítésére az önzés, a jövő iránti érdektelenség, a bizalmatlanság és az élet elfogadásától való félelem helyett.
/>/>
/>/>A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke ugyanakkor hangsúlyozta: az átalakulás csak akkor következhet be, ha az emberek szeretettel fordulnak egymás felé.
/>/>
/>/>Az MTI-nek december 22-én adott nyilatkozatában Erdő Péter a szegényekkel, a gyengékkel és a gyerekekkel való törődést nevezte az idei karácsony egyik fő üzenetének.
/>/>
/>/>A bíboros úgy fogalmazott: az ünnep arra figyelmeztet, hogy a pénzért megvehető javakban nincs teljes öröme az embernek.
/>/>
/>/>A szeretet és a meghittség az ajándékok forintban kifejezhető értékénél sokkal többet ér - mondta.
/>/>
/>/>Erdő Péter úgy vélekedett, hogy az emberek „szíve nyitott” a rászorulók iránt, és ezt egy „erőteljes esemény” hatására ki is mutatják.
/>/>
/>/>A Magyar Katolikus Egyház vezetője ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy a tehetősebbekben kialakuljon az a szemlélet, amely szerint a nagyobb anyagi lehetőségek nagyobb felelősséget is jelentenek.
/>/>
/>/>

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×