Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Karácsonyi mise a bazilikában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A nemzet lelki megújulásának szükségességét emelte ki az éjfélkor tartott karácsonyi szentmisén Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Szent István-bazilikában.

A magyar katolikus egyház vezetője azt mondta: nagy szükség van a hit megerősítésére az önzés, a jövő iránti érdektelenség, a bizalmatlanság és az élet elfogadásától való félelem helyett.
/>/>
/>/>A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke ugyanakkor hangsúlyozta: az átalakulás csak akkor következhet be, ha az emberek szeretettel fordulnak egymás felé.
/>/>
/>/>Az MTI-nek december 22-én adott nyilatkozatában Erdő Péter a szegényekkel, a gyengékkel és a gyerekekkel való törődést nevezte az idei karácsony egyik fő üzenetének.
/>/>
/>/>A bíboros úgy fogalmazott: az ünnep arra figyelmeztet, hogy a pénzért megvehető javakban nincs teljes öröme az embernek.
/>/>
/>/>A szeretet és a meghittség az ajándékok forintban kifejezhető értékénél sokkal többet ér - mondta.
/>/>
/>/>Erdő Péter úgy vélekedett, hogy az emberek „szíve nyitott” a rászorulók iránt, és ezt egy „erőteljes esemény” hatására ki is mutatják.
/>/>
/>/>A Magyar Katolikus Egyház vezetője ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy a tehetősebbekben kialakuljon az a szemlélet, amely szerint a nagyobb anyagi lehetőségek nagyobb felelősséget is jelentenek.
/>/>
/>/>