eur:
393.76
usd:
367.89
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Kevés a tűzoltó Hajdú-Biharban

Levelet írtak a miniszterelnöknek a Hajdú-Bihar megyei tűzoltók. A helyi szövetség az ellen tiltakozik, hogy jövőre összesen két fővel növelheti a létszámot.

Jövőre heti 54-ről 52 órára csökken a tűzoltók munkaideje. A tűzoltók brüsszeli tüntetése után a kormány megígérte: fokozatosan heti 48 órára csökkentik a munkaidejüket.

A Hajdú-Bihar megyei tűzoltószövetség társelnöke szerint a kevesebb munkaidő miatt több tűzoltóra lenne szükség, azonban a szükséges 50 helyett 2006-ban mindössze 2 fővel tudják növelni a létszámot.

Győrfi Sándor közölte: azt szeretnék, hogy országosan vizsgálják felül az ellátottságot, és készüljön 2-3 éves koncepció a tűzoltóság fejlesztésére.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerint a munkaidő-csökkentésnek két módja van: vagy növelik a létszámot, vagy kifizetik a túlmunkát.

A Hajdú-Bihar megyei tűzoltók azt is kifogásolják, hogy több technikai eszköz, így két magasból mentő jármű és egy tűzoltó autó működtetésére sem kapnak állami pénzt, holott ezekre szükség lenne.

Dobson Tibor azt mondta: ezeket a járműveket nem használták, ezért nem finanszírozzák tovább a fenntartásukat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×