eur:
393.76
usd:
365.41
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ferihegyi ultimátum

Ultimátumot intéztek a Budapest Airport Rt. vezetéséhez a pénteki sztrájk szervezői. A sztrájkbizottság szóvivője közölte: folyamatos sztrájk lehet Ferihegyen, ha nem sikerül megegyezni a tulajdonosokkal.

Hétfő délutánig tart az egyeztető időszak, ezt követően "a sztrájkbizottságnak jogában áll ismételten munkabeszüntetéseket hirdetni", ami már folyamatos sztrájkot is jelenthet - mondta Hilmer Sándor.

A Repülőtéri Minibusz Gépkocsivezetők Szakszervezetét és a Forgalmi Rampatisztek Szakszervezetét képviselő szóvivő közölte: az eddigi "sztrájktárgyalások eredménytelensége" miatt szüntették be péntek este két órára a munkavégzést.

Hozzátette: szándékaikkal szemben csak a bérről tudtak tárgyalni a munkáltatóval, ám felháborodásukat valójában az váltotta ki, hogy többszöri kérésük ellenére az ÁPV Rt. képviselője nem jelent meg az egyeztetésen.

A kétórás figyelmeztető sztrájk alatt a forgalom megbénult Ferihegyen, csak egy Malév-gép szállhatott le, mert az egyik utasnak egészségi problémái voltak. A munkabeszüntetés után a forgalom helyreállt, de nagy késésekre kell számítani.

Szollár Domokos, a Budapest Airport Rt. kommunikációs munkatársa az InfoRádióban azt mondta, hogy a sztrájk mintegy ötezer utast érintett.

Emlékeztetett arra, hogy a két szakszervezet hétfőn juttatta el sztrájkköveteléseit a Budapest Airport Rt. vezetőségéhez. Ebben az érdekképviseletek csaknem 17 százalékos béremelést kértek.

A menedzsment közölte: 17 százalékot nem, de a jövő évi becsült inflációt jócskán meghaladó béremelést tud adni, ezt azonban a szakszervezetek elutasították - mondta Szollár Domokos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×