eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Fej fej mellett a két nagy párt

A Századvég és a Tárki Rt. közös felmérése alapján az MSZP-nek a teljes népesség körében 2 százalékponttal magasabb a támogatottsága, mint a Fideszé.

Az ezer fős mintán december elején végzett közvélemény-kutatás szerint a szocialistákat a választók 31 százaléka, a Fideszt 29 százaléka támogatja.

A Századvég Politikai Elemzések Központjának kutatási igazgatója az INFO Rádióban azt mondta: a biztos szavazó pártválasztóknál kiegyenlített, 44-44 százalékos támogatást mutat a felmérés.

Gazsó Tibor hozzátette: az adatok alapján a kis pártok közül egyedül az SZDSZ-nek van esélye arra, hogy bejusson a parlamentbe.

Azt is közölte, hogy Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor népszerűségi mutatója kiegyenlített; a megkérdezett választópolgárok 34 százaléka a Fidesz elnökét, 33 százaléka pedig a jelenlegi miniszterelnököt tartja alkalmasabbnak az ország vezetésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×