eur:
395.78
usd:
372.66
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kóka liberális jelöltként szeretne választást nyerni

Kóka János gazdasági miniszter örül annak, hogy esetleg az MSZP is támogatja 2006-ban, de liberális jelöltként szeretne választást nyerni. A politológus szerint az MSZP felismerte: szüksége van az SZDSZ-re a választási győzelemhez.

Hiller István, az MSZP elnöke egy tévéműsorban elképzelhetőnek nevezte, hogy Kóka János az MSZP és az SZDSZ közös jelöltje legyen a parlamenti választásokon.

Kóka János az InfoRádióban azt mondta: nagy megtiszteltetésnek tartaná, ha az MSZP támogatná őt. Ugyanakkor hozzátette: nem az ő feladata, hogy a két párt közötti megállapodást létrehozza.

Ez a kérdés igazán az első forduló után lesz aktuális - mondta a miniszter.

Kóka János 6 és 10 százalék közötti választási eredményt tartana megfelelőnek az SZDSZ számára.

Boros Bánk Levente politológus az InfoRádióban kijelentette: az MSZP azért ajánlotta a közös jelölés lehetőségét Kóka Jánosnak, mert felismerte, hogy szüksége van az SZDSZ-re a választási győzelemhez.

Hozzátette: Gyurcsány Ferenc után Kóka János politikai szerepvállalása is azt mutatja, hogy a gazdasági elit felismerte a politikában rejlő lehetőségeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×