eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Megvan a metrótender győztese?

Sajtóértesülés szerint a francia-német-osztrák és magyar cégekből álló Bamco konzorcium nyerte a budapesti 4-es metró alagútjainak fúrására kiírt tendert.

A Magyar Távirati Iroda a pályázaton részt vett cégekre hivatkozva közölte ezt; a BKV Rt. vezérigazgatója, a 4-es metró projektigazgatója, valamint a Főpolgármesteri Hivatal illetékesei titoktartási kötelezettségre hivatkozva nem kívántak nyilatkozni.

A szakemberek csupán annyit közöltek, hogy a tenderbíráló bizottság múlt pénteki állásfoglalását változtatás nélkül hagyta jóvá a BKV Rt. igazgatósága.

A korábban már nyilvánosságra került adatok szerint a legolcsóbb, 39,4 milliárd forintos ajánlatot a japán Taisei cég tette, amely 162 hét alatt végezte volna el a fúrást. Ezt a céget azonban kizárták a tenderből. A legrövidebb idő, 143 hét alatt vállalta az építést a Bamco cégcsoport, amely 5 milliárd forinttal drágább ajánlatot tett mint a japán cég.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×