eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Részletesen vitáznak a költségvetésről

Megkezdte a jövő évi költségvetés tervezetének részletes vitáját az Országgyűlés. A képviselőknek nyolc órájuk van arra, hogy a vita végére jussanak.

Első felszólalóként Keller László szocialista képviselő ismertette módosító indítványát, amely szigorítaná a normatív támogatás felhasználásnak ellenőrzését a személyes gondoskodást nyújtó szociális, valamint a gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézmények esetében. A politikus szerint a változtatás elfogadásával visszavonhatnák a jogtalanul igénybe vett összegeket.

A Fidesz-frakció gazdasági kabinetjének vezetője, Varga Mihály arról beszélt, hogy az eddig elfogadott módosító indítványok eredményeként néhány terület többletforráshoz juthat 2006-ban, de összességében nem lett jobb a tervezet.

Az ellenzéki politikus úgy vélte: a kormány hiteltelené vált a piac szemében, és az euró 2010-es bevezetése is kétséges, ha jelenlegi formájában fogadják el a büdzsét.

Molnár Albert, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára válaszában azt mondta: Varga Mihály nem a költségvetés tervezetéről, hanem a magyar gazdaság fideszes elemzéséről szólt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×