eur:
392.84
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitva tartás, közlekedés, parkolás - ezt tudni kell az ünnepek előtt

Nyitva tartás, közlekedés, parkolás - ezt tudni kell az ünnepek előtt

Korábban zárnak az üzletek és a tömegközlekedés is leáll december 24-én vasárnap. Praktikus ünnepi tudnivalók.

Bár üzleti szempontból aranyvasárnap lesz december 24-én, a Szenteste miatt mégsem lehet egész nap vásárolni. Akinek mégis sürgősen be kell még szereznie, az ezt délelőtt teheti meg. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára arra is felhívta a figyelmet, hogy egyes üzletek akár úgy is dönthetnek, ki sem nyitnak.

A kereskedelmi törvény előírásai alapján az üzletek legkésőbb 14 óráig tarthatnak nyitva. Azok a vendéglátó üzletek, szálláshelyek, virágüzletek, édességüzletek és üzemanyagtöltő állomások, továbbá a közforgalmú vasúti és buszpályaudvaron, repülőtéren, illetve az üzemanyagtöltő állomáson belül működő üzletek lehetnek nyitva, amelyek munkaszüneti napokon egyébként is nyitva tartanak – fejtette ki. Vámos György.

Karácsony két napján az előbb is említett kivitelek mellett minden üzlet zárva lesz. A megszokott nyitva tartással szerdától várják ismét a vásárlókat.

Akinek szüksége van rá vagy lehet, azok a gyógyszereket is szerezzék be a következő napokra. Horváth-Sziklai Attila, a Magyar Gyógyszerészi Kamara hivatalvezetője közölte: csak ügyeletes gyógyszertárak lesznek nyitva.

December 24-én a szokásoknak megfelelően a BKK nappali járatai délután 4 óráig közlekednek, utána az éjszakai buszok szállítják az utasokat. Kivételt jelentenek a reptéri buszjáratok: a Deák Ferenc tér végállomásról induló 100E és a Határ út végállomásról induló 200E busszal 0:30-ig utazhatnak a reptérre tartók, illetve a reptérről érkezők. Az utolsó metrók 15 és 16 óra között indulnak el a végállomásokról.

A 6-os villamos 16 és 20 óra között 10 percenként, 20 óra után pedig 15 percenként közlekedik. Az éjszakai buszjáratok délután és este jellemzően az éjszakaiéhoz hasonló gyakorisággal indulnak, kivéve egyes nagyobb forgalmú járatokat: 16 és 18 óra között az éjszaka megszokottnál sűrűbben közlekedik a 907-es, a 908-as, a 909-es, a 914-es, a 916-os, a 923-as, a 931-es, a 950-es, a 956-os, a 973-as, a 979-es és a 979A autóbusz.

December 25-én és 26-án a járatok a vasárnapi, ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, december 27-étől 30-ig a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint indulnak a járatok.

Az autósoknak mindenképpen jó hír, hogy január 2-án 8 óráig a közterületeken díjmentesen lehet parkolni, kivéve a Budai Várban, a Citadella alatt, a Budagyöngye üzletközpontnál, a Flórián térnél, illetve a Margitsziget északi részén.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A vártnál gyengébben muzsikált az Airbus

A vártnál gyengébben muzsikált az Airbus

Az Airbus gyengébb első negyedévi pénzügyi teljesítményről számolt be. A cég 577 millió eurós korrigált üzemi eredményt ért el, ami 25 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ezzel párhuzamosan a bevétel 12,83 milliárd eurót tett ki. Ez elmarad az elemzők által várt 789 millió eurós működési nyereségtől.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×