eur:
395.19
usd:
371.81
bux:
66173.05
2024. április 16. kedd Csongor
Kiderült, lehet-e fehér a karácsony

Kiderült, lehet-e fehér a karácsony

Várhatóan nem lesz idén sem fehér karácsony. 25-én és 26-án akár napközben 12 fok is lehet. Csütörtökön eshet a hó, de jelentős mennyiségű csapadék sehol nem várható - mondta Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádióban.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint észak-nyugat felől csütörtök délután melegfront éri el a Kárpát-medencét - mondta Jenki Szilvia.

„A délelőtti órákban jelentéktelen hószállingózás, főleg a nyugati és a keleti megyékben várható. Aztán egyre többfelé kell csapadékra számítani, amelynek halmazállapota eleinte lehet hó, de mivel egyre enyhébb levegő érkezik, havas eső, eső váltja fel.”

A főváros környékén a délutáni-esti órákban hó, havas eső és eső is várható, de a csapadék mennyisége nem ígérkezik jelentősnek - mondtak Jenki Szilvia, hozzátéve, a legtöbb az Észak-nyugati megyékben hullhat.

„Az előttünk álló éjszaka még igen hideg lesz, hajnalban mínusz 6-7 fok körül valószínű a hőmérséklet, csütörtökön délután pedig plusz 2 fokot mérhetünk.”

Péntektől vasárnapig változékony lesz az időjárás, jelentős csapadék nem várható - ígéri az előrejelzés.

Fehér karácsony helyett szinte tavasz

„Péntek reggel még vegyes halmazállapotú csapadék hullhat, majd elszórtan várható kisebb eső, havas eső, vasárnap is. Nagyon kicsi a csapadék esélye, hétfőtől szerdáig pedig már hosszabb napos periódusok is előfordulhatnak. 7-12 fok lesz a jellemző, 3-7 fok ott várható, ahol hosszabban megmaradnak a ködfoltok, például az észak-keleti megyékben.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Orosz növekedési terveket sugalló álláshirdetések okoztak galibát a Raiffeisennél

Orosz növekedési terveket sugalló álláshirdetések okoztak galibát a Raiffeisennél

Az osztrák Raiffeisen Bank International a közelmúltban több tucat álláshirdetést adott fel oroszországi pozíciókra. Az általuk sugallt növekedési tervek ellentmondanak a bank a hivatalos ígéretének, mely szerint kivonul a piacról – írta meg a Financial Times.  Johan Strobl vezérigazgató azonnali vizsgálatot rendelt el, és tisztázta a bank a hibát, ugyanakkor a háború kezdete óta valóban növelte létszámát az orosz piacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×