eur:
392.52
usd:
365.91
bux:
66754.7
2024. április 25. csütörtök Márk
Vigyázat, már a karácsonyt is lopják

Vigyázat, már a karácsonyt is lopják

Változik a világ, az orosz RT televízió összegyűjtötte a politikai korrektség nevében elkövetett karácsonyellenes „támadásokat” - írja a Magyar Idők.

A karácsony, legyen bármennyire is fárasztó a készülődés vagy giccses a dekoráció, az emberek többsége számára az év legvarázslatosabb időszaka.

Az utóbbi években azonban egyre több helyen fordul elő, hogy az iskolákban elmarad a karácsonyi ünnepség a vallásilag sokszínű diáksereg miatt, az utcai ünnepségek egyszerűen mellőzik a nevükből az angol „Christmas” szót, és inkább „Winter Wonderland”, azaz téli csodavilág néven működnek, illetve egyre több nemzetközi repteret találunk csupaszon, karácsonyfák és ünnepi dekoráció nélkül.

Az orosz RT televízió összegyűjtötte a politikai korrektség nevében elkövetett

karácsonyellenes „támadásokat”,

amelyek egy változó világról tanúskodnak.

Az amerikai Minnesotai Egyetem dékánja például levélben adta a diákok tudtára, hogy jobb lenne, ha az idei ünnepi időszakban nem használnának olyan vallási töltetű szimbólumokat, mint a karácsonyfa, a csengők, a zöld és piros színek, illetve a betlehemi csillag. Hogy biztosra menjen, az egyetem vezetése azt is leszögezte: a bulimeghívók címzése is vallásmentes kell hogy legyen, sőt, a partikon felszolgált ételek sem tükrözhetik a vendéglátók vallási hovatartozását.

A keresztény alapú identitásra egykor oly büszke Európában is bőven találunk hasonló példákat. Dánia egyik, Græsted nevű kisvárosának iskolájában idén a multikulturális gyakorlat és a muszlim diákok miatt marad el a tradicionális karácsonyi ünnepség, az oktatási intézmény érvelése szerint számukra senki nem írta elő, hogy kötelező lenne ünnepi műsort tartani.

Az Egyesült Királyságban már korábban is cikkeztek a karácsony ünneplésétől megriadó cégekről, amelyek a tolerancia nevében inkább lemondtak a közös ünneplésről, és a karácsonyi képeslapozás gyakorlatára is fátylat borítottak. A legnagyobb visszhangot mégis az anglikán egyház ünnepi reklámjának tilalma kapta, amelyet 2015-ben azért nem játszottak a brit mozikban, nehogy azt a más vallású vagy vallás nélküli kisebbségek sértőnek tartsák. A mindössze hatvan másodperces videóban a társadalmi ranglétra más-más fokán élők mondtak közösen imát.

De ellentétes irányban is találunk törekvéseket, Donald Trump amerikai elnöknek például nem titkolt szándéka

újra divatba hozni a karácsonyt.

Szakértők szerint Trump azzal is, hogy visszahozná a közbeszédbe a "Boldog karácsonyt!" elődjét, Barack Obamát szeretné rossz színben feltüntetni, hiszen az Obama házaspár szinte kivétel nélkül a „Kellemes ünnepeket!” kifejezést használta a karácsonyi időszakban. A Trump házaspár egyébként a fehér házi ünnepet is szeretné meghittebbé varázsolni, így idén pár hét leforgása alatt „csupán” 25 ezer látogatót fogadnak majd. Barack és Michelle Obama 80-90 ezer vendéggel ünnepelte a karácsonyt - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×