eur:
395.09
usd:
370.83
bux:
65054.54
2024. április 19. péntek Emma
Utazás adventkor: a magyarok kedvencei

Utazás adventkor: a magyarok kedvencei

Jelentős változás nem érzékelhető a korábbi év végi időszakokhoz képest, aki teheti, ilyenkor jellemzően a pár napos belföldi wellness hétvégére utazik el, vagy az adventi vásárokat látogatja meg.

A téli időszakban a belföldi wellnes szállodákon kívül népszerű úti célok közé tartozik a nagyobb külföldi városok meglátogatása is. Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke szerint ilyenkor is közkedvelt célállomásokhoz tartozik Róma, Párizs vagy Barcelona, de a tengerpari országok közül többen is elmennek Egyiptomba, a Kanári-szigetekre vagy Thaiföldre.

Ha a belföldi utakról beszélünk, akkor 4-5 napos utazásokat, ha távolabbi az úti cél, akkor természetesen egyhetes, tíznapos, vagy akár a kéthetes utazásokat is látunk– mondta Molnár Judit az InfoRádiónak. Azt is hozzátette, hogy a síelést választók átlagosan egy hétig tartózkodnak külföldön,  általában Szlovákiába,  Ausztriába vagy Olaszországba mennek a téli sport szerelmesei.

Advent időszakában tipikus úti cél Bécs, de közkedvelt célállomások közé tartozik Prága, vagy a közelebbi németországi városok is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×