eur:
394.62
usd:
370.83
bux:
66436.53
2024. április 16. kedd Csongor
A Rex Kutyaotthon újra várja a leendő gazdákat

A Rex Kutyaotthon újra várja a leendő gazdákat

A Rex Alapítvány elindította karácsonyi örökbefogadó kampányát, mivel idén is több mint 150 kutya és macska várja gazdáját a Rex Állatszigeten. A szervezet a Négylábú szeretetfutár nevű kezdeményezésével igyekszik minél több állatnak gazdát keresni, amihez további segítséget is nyújtanak.

A Rex Alapítvány kezdetben nehéz körülmények között élő emberek számára karácsony idején helyezett ki örökbefogadásra váró állatokat, a program pedig annyira sikeres lett, hogy a legtöbb állatot a gazdajelöltek örökbe is fogadták. Az állatok örökbefogadása előtt az alapítvány munkatársai elbeszélgetnek a leendő gazdákkal, felmérik, hogy kinek milyen fajta állat lehetne a legideálisabb, illetve megpróbálnak minél több segítséget megadni az örökbe adott macskák és kutyák felneveléséhez.

„Az idén 25 éves jubileumát ünneplő  Rex Alapítvány hosszú élete során rájöttünk arra, hogy a legfontosabb, hogy jó állat jó gazdához kerüljön. Mindkettőt meg kell válogatnunk, ennek keretében megpróbáljuk az állattartási körülményeket megszondáztatni” – nyilatkozta Király Péter, a szervezet alapítója az InfoRádiónak. Király azt is elmondta, hogy ennek megfelelően egy idősebb gazdának például egy kevésbé mozgásos állatot fognak ajánlani, mindamellett megadnak minden olyan támogatást is, ami az állat megfelelő ellátásához szüksége lehet.

A kutyák esetében felajánlanak egy egész hónapig tartó tréninget is, hogy ezáltal még könnyebben tudjon az állat beilleszkedni a leendő családjába.

A szervezet alapítója azt is elárulta, hogy a karácsonyi időszakban közel 120 kutyának tudtak gazdát találni, és több sikeres története van már az alapítvány mögött. Például Attilának, a magyar vizslának az örökbefogadása is egy ilyen történet, aminek az érdekessége az, hogy 

a vizslát 12 évvel ezelőtt egy német hercegnő fogadta örökbe.

A hosszú együttlét emlékére a hercegnő  egy bronz szobrot készíttetett el a szeretett kutyájáról, amit adományaként kiállításra került az alapítvány Állatszigetén, mondta el  Király Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×