eur:
394.2
usd:
365.02
bux:
65570.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Ezek az adventi időszak legkedveltebb célállomásai

Ezek az adventi időszak legkedveltebb célállomásai

Jelentős változás nem érzékelhető a korábbi év végi időszakokhoz képest, aki teheti, ilyenkor jellemzően a pár napos belföldi wellness hétvégére utazik el, vagy az adventi vásárokat látogatja meg.

A téli időszakban a belföldi wellness szállodákon kívül népszerű úti célok közé tartoznak a nagyobb külföldi városok. Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke szerint ilyenkor is

közkedvelt célállomás Róma, Párizs vagy Barcelona, de a tengerpari országok közül többen is elmennek Egyiptomba, a Kanári-szigetekre vagy Thaiföldre.

„Ha a belföldi utakról beszélünk, akkor 4-5 napos utazásokat, ha távolabbi az úti cél, akkor természetesen egy hét, tíz napos, vagy akár a két hetes utazásokat is látunk” – mondta Molnár Judit az InfoRádiónak. Azt is hozzátette, hogy a síelést választók átlagosan egy hétig tartózkodnak külföldön, általában Szlovákiába, Ausztriába vagy Olaszországba mennek a téli sport szerelmesei.

Advent időszakában tipikus úti cél Bécs, de közkedvelt célállomások közé tartozik Prága, vagy a közelebbi németországi városok is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×